OVII Okowita z kukurydzy

OVII Okowita z kukurydzy

Francuzi piją eau-de-vie, Anglicy mają fruit brandy, Niemcy – Schnaps, a my okowity. Idea jest jednak taka sama i pozornie prosta: destylacja maksymalnie wyrazistej esencji z owoców najlepszej jakości. Teoria sobie, a praktyka sobie, bo zapanowanie nad wszystkimi zmiennymi w tym procesie jest zasadniczo niemożliwe. Dlatego liczba możliwych kombinacji i rezultatów jest właściwie nieskończona, a my mamy ambicję poznać ich jak najwięcej! 

Okowita z kukurydzy to nasz pierwszy eksperyment destylacyjny ze zbożami. Fantastycznie aromatyczny zacier pachnący gotowaną kukurydzą z masłem dał nam przepyszny trunek. Lekko słodkawy, z doskonale zintegrowanym alkoholem przywodzi na myśl ni to gruszki, ni morele, ale na pewno smak naszego dzieciństwa – kaszkę mannę z odrobiną soku malinowego. Tego trzeba spróbować!

Opis

Pojemność butelki
500ml


Zapytaj

  *
  *
     
  *
  *
  *
Wybierz plik Zmień